Felhívások


SPSS Nyári Iskola

Az idén 11 éves SPSS Nyári Iskola 2019. július 8 és 12. között várja a data science, az adatbányászat, a szöveganalitika és a statisztika iránt érdeklődőket Veszprémben!

1ST OPEN CALL: Expeditions for explorers

NGI Explorers Program is looking for Europe’s Top researchers and innovators in emerging Internet technologies to join a unique opportunity in the US.

Matematikát, Fizikát és Informatikát Oktatók 43. Országos Konferenciája (MAFIOK 2019)

Szeretettel meghívjuk a Matematikát, Fizikát és Informatikát Oktatók 43. Országos Konferenciájára, mely a Dunaújvárosi Egyetemen kerül megrendezésre.

Fiatal Szakértői Rendszer

A Doktoranduszok Országos Szövetségének kezdeményezésére elindult a Fiatal Szakértői Rendszer.
A program célkitűzése, hogy lehetőséget teremtsen a doktori képzésben jelenleg, vagy a korábban résztvevők számára, hogy tudásukat, szakértelmüket a szűken vett akadémiai szektoron túl is kamatoztathassák.

Konferenciafelhívás – Magyarország története a kora újkortól a legújabb korig

A hódmezővásárhelyi Emlékpont, a Doktoranduszok Országos Szövetségének Történelem- és Politikatudományi Osztálya, a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző, valamint Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara „Magyarország története a kora újkortól a legújabb korig” címmel, hagyományteremtő szándékkal 2019. június 13-án országos doktorandusz konferenciát szervez.

Jövőképzés 2019 – Nyári Egyetem az Új gazdaság jegyében

A KÖVET Egyesület idén is megrendezi nyári egyetemét, amire sok szeretettel várjuk az elkötelezett felsőoktatási hallgatókat, pályakezdőket, fiatal vállalati szakembereket, fiatal oktatókat, PhD hallgatókat a fenntarthatósághoz kapcsolódó területekről.

Felhívás: KLIÓ történelmi folyóirat

A KLIÓ című történelmi szemléző folyóirat szerkesztői lehetőséget biztosítanak a doktoranduszoknak, hogy részt vegyenek tudományos tájékoztató munkában, azáltal, hogy magyar nyelvű ismertetéseket  készítenek idegen nyelvű történettudományi munkákról a KLIÓ számára.

Raise your methods game at the ECPR Summer School 2019

The ECPR Methods School offers cutting-edge courses in a vast range of qualitative and quantitative topics, all delivered by experienced Instructors.

RSA Early Career Grant Scheme

Who is it for? This award is open to individual applicants in their early career (five years maximum between the date showing on the certificate and the application deadline). Applicants must be based within an eligible higher education institution and must be a current, early career member of the RSA and throughout the duration of the grant (please note that applicants may apply for membership at the same time as applying for the grant).

2019 RSA Central and Eastern Europe Conference, Lublin, Poland

Metropolises and Peripheries of CEE Countries: New Challenges for EU, National and Regional Policies

ROTARY PEACE FELLOWSHIPS FOR INTERNATIONAL STUDENTS

Open to: citizens from around the world
Benefits: these fellowships cover tuition and fees, room and board, round-trip transportation, and all internship and field-study expenses

THE BBVA FOUNDATION FRONTIERS OF KNOWLEDGE AWARDS

Open to: everyone
Benefits: EUR 400,000 a diploma and a commemorative artwork in each of their eight categories

Felhívás: Kharón Thanatológiai Szemle

A Kharón Thanatológiai Szemle – folyóirat a halál, a haldoklás és a gyász kérdéseiről – a magyar thanatológia első szakmai, tudományos fóruma.
Az MTA szociológia osztályán kívül a pszichológia osztályba is szeretnénk felvetetni a Kharónt a kötelező folyóiratok közé, illetve a Scopus adatbázisba.

Apply to Central European University’s School of Public Policy

Central European University’s School of Public Policy

Pályázati felhívás a tehetségkutató programban való részvételre

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségkutató projektje első lépéseként várja jelentkezésedet, ha Kárpát-medencei, rendkívüli tehetségű 14-30 éves fiatal vagy, aki