Felhívások


CfA: ISTR 2020 PhD Seminar

Call for Applications

Konferenciafelhívás: Ütközéspontok

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Filozófiatudományi Osztálya immár hetedik alkalommal rendezi meg Ütközéspontok nevű éves konferenciáját, melyre a filozófiához, illetve a kapcsolódó határterületekhez kötődő témákban várják MA- és PhD-hallgatók előadásait.

Az Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiuma nyílt pályázati felhívása (NKA)

Az Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet, kulturális szempontból értékes művek elkészítésére, valamint kulturális szempontból értékes rendezvények megvalósítására.

Scholarships for international students, PhD students, university teachers, researchers and artists

The Government of the Slovak Republic approved the establishment of the National Scholarship Programme of the Slovak Republic for the support of mobility of students, PhD students, university teachers, researchers and artists in 2005. The National Scholarship Programme of the Slovak Republic (NSP) is funded by the Ministry of Education, Science, Research and Sport of the Slovak Republic.

European Research Council (ERC) Starting Grants: Call OPEN!

Are you a talented early-career scientist who has already produced excellent supervised work, is ready to work independently and shows potential to be a research leader? The ERC Starting Grant could be for you.

Industrial PhD and post doc Programmes in Denmark

The Industrial Researcher Programme invests in Industrial PhD and Postdoc projects. In both project types the candidate is employed in a private company and enrolled at or collaborates with a public sector research organisation. The candidate works on the same project at both places. Innovation Fund Denmark invests in research projects within all research fields, provided the research project is of a high quality and is commercially relevant to the company.

SPSS Nyári Iskola

Az idén 11 éves SPSS Nyári Iskola 2019. július 8 és 12. között várja a data science, az adatbányászat, a szöveganalitika és a statisztika iránt érdeklődőket Veszprémben!

Fiatal Szakértői Rendszer

A Doktoranduszok Országos Szövetségének kezdeményezésére elindult a Fiatal Szakértői Rendszer.
A program célkitűzése, hogy lehetőséget teremtsen a doktori képzésben jelenleg, vagy a korábban résztvevők számára, hogy tudásukat, szakértelmüket a szűken vett akadémiai szektoron túl is kamatoztathassák.

Felhívás: KLIÓ történelmi folyóirat

A KLIÓ című történelmi szemléző folyóirat szerkesztői lehetőséget biztosítanak a doktoranduszoknak, hogy részt vegyenek tudományos tájékoztató munkában, azáltal, hogy magyar nyelvű ismertetéseket  készítenek idegen nyelvű történettudományi munkákról a KLIÓ számára.

Felhívás: Kharón Thanatológiai Szemle

A Kharón Thanatológiai Szemle – folyóirat a halál, a haldoklás és a gyász kérdéseiről – a magyar thanatológia első szakmai, tudományos fóruma.
Az MTA szociológia osztályán kívül a pszichológia osztályba is szeretnénk felvetetni a Kharónt a kötelező folyóiratok közé, illetve a Scopus adatbázisba.

Pályázati felhívás a tehetségkutató programban való részvételre

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségkutató projektje első lépéseként várja jelentkezésedet, ha Kárpát-medencei, rendkívüli tehetségű 14-30 éves fiatal vagy, aki