Felhívások


Pályázati felhívás: a Doktoranduszok Országos Szövetségének Elnöksége pályázatot ír ki a Doktoranduszok Országos Szövetség tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (mindösszesen 9 fő részére)

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (a továbbiakban: DOSZ) a tudományos osztályok rendszerén keresztül tudományos és közösségi hálózatot hozott létre a magyarországi és a kárpát-medencei magyar doktoranduszok számára, megteremtve ezzel egy olyan tudományos fórumot, mely a szakmai érintkezésen túl a tudományos közéletben tevékenykedő fiatal értelmiségiek személyes kapcsolatteremtésének helyszíne is egyben.

Behavioural Insights Summer School

Erfurt (Germany), 26 – 30 August 2019

Pályázati felhívás: Kurzustartási lehetőség a Pesti Bölcsész Akadémián – 2019/20. őszi félév

Pályázati felhívásunk a Pesti Bölcsész Akadémia 2019/2020-as tanév őszi félévének előadói pozícióit hirdeti meg.

DOSZFESZT 2019 – Fókuszban a mesterséges intelligencia

Első doktorandusz fesztivál a Balaton partján, Keszthelyen, 2019. augusztus 15-18. között.
Szeretettel várjuk az érdeklődő doktoranduszokat, doktorjelölteket és fiatal kutatókat!

XXV. Nemzetközi Vegyészkonferencia

Helyszín: Kolozsvár
Időpont: 2019. október 24–26.

DAAD Postdoctoral Researchers International Mobility Experience (PRIME) 2019

The program supports the international mobility of postdoctoral researchers by temporary positions at German universities in place of conventional scholarships.

Székely Előfutár Ösztöndíj – 2019. évi pályázati felhívás

A Székelyföld és Erdély sikeres továbblépése a tudásalapú társadalomban elsőrendű feladat. A kutatómunka megtanulása, kutatási eredmények sikeres alkalmazása és új kutatási eredmények kitermelése mind fontosak. Jobban fizető állások a munkavállalóknak, gyorsan fejlődő adófizető vállalatok a közösségnek és nemzetközi elismertség a történelmi kisebbségnek a Székelyföld és Erdély sokszorosan megérdemelt jövője.

SPSS Nyári Iskola

Az idén 11 éves SPSS Nyári Iskola 2019. július 8 és 12. között várja a data science, az adatbányászat, a szöveganalitika és a statisztika iránt érdeklődőket Veszprémben!

1ST OPEN CALL: Expeditions for explorers

NGI Explorers Program is looking for Europe’s Top researchers and innovators in emerging Internet technologies to join a unique opportunity in the US.

Fiatal Szakértői Rendszer

A Doktoranduszok Országos Szövetségének kezdeményezésére elindult a Fiatal Szakértői Rendszer.
A program célkitűzése, hogy lehetőséget teremtsen a doktori képzésben jelenleg, vagy a korábban résztvevők számára, hogy tudásukat, szakértelmüket a szűken vett akadémiai szektoron túl is kamatoztathassák.

Felhívás: KLIÓ történelmi folyóirat

A KLIÓ című történelmi szemléző folyóirat szerkesztői lehetőséget biztosítanak a doktoranduszoknak, hogy részt vegyenek tudományos tájékoztató munkában, azáltal, hogy magyar nyelvű ismertetéseket  készítenek idegen nyelvű történettudományi munkákról a KLIÓ számára.

Felhívás: Kharón Thanatológiai Szemle

A Kharón Thanatológiai Szemle – folyóirat a halál, a haldoklás és a gyász kérdéseiről – a magyar thanatológia első szakmai, tudományos fóruma.
Az MTA szociológia osztályán kívül a pszichológia osztályba is szeretnénk felvetetni a Kharónt a kötelező folyóiratok közé, illetve a Scopus adatbázisba.

Apply to Central European University’s School of Public Policy

Central European University’s School of Public Policy

Pályázati felhívás a tehetségkutató programban való részvételre

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségkutató projektje első lépéseként várja jelentkezésedet, ha Kárpát-medencei, rendkívüli tehetségű 14-30 éves fiatal vagy, aki