Frissítve: Pályázati felhívás alkotói ösztöndíj elnyerésére – 2020

Határidő: 03/26/2020

Intézkedések a pályázati kiírásokra vonatkozóan a rendkívüli egészségügyi helyzet miatt

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség 39 egy évre szóló ösztöndíjat hirdet havi 900 lej értékben, harmincöt év alatti romániai magyar alkotóknak az irodalom, a vizuális művészetek, a zeneművészet, a színházművészet, a film, televízió, rádió és multimédia területén.

A pályázat célja az erdélyi magyar kultúrát gazdagító művek létrehozását ösztönző alkotói feltételekhez való hozzájárulás, a művészet társadalmi közmegbecsülésének kifejezésre juttatása.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázat lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

A pályázati felhívás és az űrlap letölthető a Communitas Alapítvány honlapjáról (www.communitas.ro), illetve igényelhető e-mail-en, a communitas@rmdsz.ro címen.

Frissítve – Pályázás:
A pályázati űrlapot kérjük töltsék fel a www.communitas.ro oldal Pályázás – Papíron pályázás menüpontjába, és NE postázzák. A pályázati űrlap utolsó, „mellékletek” részében feltölthetik annak a felhőtárhelynek a linkjét is, amelyen munkák, fotók, videók, szövegek stb. szerepelnek.
A pályázatok papír formáját a későbbiekben lesz szükséges beküldeni, erre vonatkozóan a következő hetekben tájékoztatni fogjuk önöket.

A pályázatok feltöltésének határideje 2020. március 26.

Az ösztöndíjban részesült pályázóknak az ösztöndíjuk időtartama alatt létrejött alkotásaik megjelentetése, bemutatása (egyéni kötet vagy tárlat, előadás, koncert, film) során fel kell tüntetniük a pályázatot finanszírozó Romániai Magyar Demokrata Szövetséget, valamint a kiíró és lebonyolító Communitas Alapítványt, az Alapítvány honlapjáról (www.communitas.ro) letölthető logók alkalmazásával. Az ösztöndíj lejártakor az ösztöndíjas köteles szakmai beszámolóban ismertetni, dokumentálni egy éves alkotói munkáját.

A nyertes pályázókat az Alkotói ösztöndíj gálán díjazzuk. A díjátadó gála időpontja 2020. május 11., helyszíne a kolozsvári Sétatéri Kaszinó.

PÁLYÁZÁSI FELTÉTELEK:

A pályázóknak az erdélyi magyar kultúra valamelyik kiírt ágazatához kapcsolódó pályázatot kell benyújtaniuk.

A pályázatok egyéniek, a zeneművészet és a színházművészet terén elfogadunk csoportos jelentkezéseket is, de a havi ösztöndíj összege ebben az esetben sem haladja meg az egyéniekét.

NEM PÁLYÁZHAT AZ, AKI:

  • december 31-ig betöltötte 35-ik életévét.
  • előző 3 évben alkotói ösztöndíjban részesült.

További információkért forduljanak a Communitas Alapítvány titkárságának munkatársaihoz: Sólyom Réka – irodavezető, Dénes Kinga – referens.

Cím: Fundaţia Communitas, 400489 Cluj Napoca, Str. Republicii, nr. 60

Telefon/fax: 0264 – 594 570
Telefon/mobil: 0723 – 250 324, 0736 – 444 437
E-mail: communitas@rmdsz.ro

Pályázati kiírás .pdf

Pályázati űrlap .doc

További részletek és információk: https://communitas.ro/Palyazati-felhivas-alkotoi-osztondij-elnyeresere