Pályázati kiírás: Szülőföldi PhD ösztöndíj – 2019/2020-as tanév

Határidő: 12/09/2019

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem pályázatot hirdet ösztöndíjra a szülőföldi felsőoktatási tanulmányok támogatása céljából a 2019/2020-as tanévben külhoni felsőoktatási doktori képzésben részt vevő román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

A pályázati kiírás tartalmát az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: ELTE) az Innovációs és Technológia Minisztériummal (a továbbiakban: ITM) együttműködve dolgozta ki, a pályázatot a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet közreműködésével hirdeti meg.

Pályázhat minden olyan román állampolgárságú, a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény hatálya alatt álló személy, aki a 2019/2020-as tanévben szülőföldi (romániai) államilag akkreditált felsőoktatási intézményben doktori (PhD művészeti doktori) képzésben, nappali munkarendben (tagozaton), aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, illetve a doktori téma elfogadásáról szóló igazolással alátámaszthatóan a doktori cím megszerzésére irányuló tevékenységet folytat.

A pályázásból kizáró általános feltételek:

  • Nem pályázhatnak a Magyarországon hallgatói jogviszonnyal rendelkező személyek (kivéve a kettős képzésben résztvevő hallgatók).
  • Nem pályázhatnak a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény hatálya alá nem tartozó személyek.
  • Nem pályázhatnak a Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező személyek.
  • Nem pályázhatnak a nem romániai, nem államilag akkreditált felsőoktatási intézményekben doktori képzésben résztvevő hallgatók.
  • Nem pályázhatnak azok a hallgatók, akik jelen pályázati kiírást megelőző években egymást követően kétszer vagy annál többször részesültek az ITM és az ELTE által meghirdetett ún. Soós Kálmán szülőföldi PhD ösztöndíjban (tanulmányi támogatásban).
  • Nem részesülhetnek támogatásban azok, akik a 2019/2020-as tanév időtartamára az ITM és az ELTE más közös pályázata alapján ösztöndíjban vagy tanulmányi támogatásban részesülnek, valamint más nemzetközi egyezményen alapuló vagy más – a doktori képzésre vonatkozó – nemzetközi ösztöndíjban részesülő (pl. POSDRU, Erasmus, CEEPUS, Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíjasok, Collegium Talentum),valamint más nemzetközi (vagy ún. kétoldalú államközi) egyezményen alapuló ösztöndíjban részesülő személyek.
  • Nem pályázhatnak a tudományos fokozattal (PhD/DLA) már rendelkező személyek.

A pályázatok határideje:
2019.12.09., 23.59 óra (közép-európai idő /CET/ szerint): elektronikus adatlap beadása

Felhívjuk a figyelmet, hogy
▪ a pályázat benyújtásával kapcsolatban hiánypótlásra nincs lehetőség!

Pályázni a https://martonaron.elte.hu honlapon elérhető online űrlap kitöltésével lehetséges.

Az érdeklődők az alábbi címen és telefonszámon kaphatnak további részletes felvilágosítást az ösztöndíjpályázatról, a pályázati jelentkezésről:

Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet
Románia, 400084 Kolozsvár, Farkas/Mihail Kogălniceanu u. 4/9.
Tel.: +40 264 430 611;
Mobil: +40 753-094 945;
E-mail: office@kmei.ro

A TELJESKÖRŰ FELHÍVÁS letölthető itt.

(forrás: https://martonaron.elte.hu)