Kettős diplomát adó képzésről szóló egyezményt írt alá a BBTE és a Corvinus

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karán működő Közigazgatás és Közmenedzsment Intézete kettős diplomát (double degree) biztosító képzésről szóló keretszerződést írt alá a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Közgazdálkodás és közpolitika tanszékével.

A két intézmény első ízben 2014-ben kötött együttműködési megállapodást az angol nyelvű közigazgatási-közpolitikai programokra vonatkozó kettős diplomát adó mesterképzésekről. E korábbi szerződés meghosszabbítására és a megállapodás a magyar nyelvű mesterképzésekre való kiterjesztésére került sor a szerződő felek között az idei év nyarán.

A szerződés értelmében a kettős képzés révén a BBTE és a Corvinus Egyetem mesteris hallgatói beiratkozhatnak mindkét egyetemre, Erasmus ösztöndíjban részesülhetnek, amelynek keretében a partnerintézményben zajló képzés előadásait hallgathatják. Mindkét karon lehetőség van a tanulmányokat lezáró államvizsgán való részvételre és az intézmények által kibocsájtott oklevelek megszerzésére.

Kettős képzésben részesülhetnek a BBTE Közpolitikák és közmenedzsment magyar nyelvű mesterképzés, a Közintézmények és non-profit szervezetek menedzsmentje és a Közigazgatás angol nyelvű mesterképzések diákjai, valamint a Corvinus Egyetem Közgazdálkodás és közpolitika magyar nyelvű mesterképzés és a European Master’s in Public Adminsitration Programme angol nyelvű mesterképzés hallgatói.

A BBTE Közigazgatás és Közmenedzsment Intézete az utóbbi húsz évben országosan első helyen szerepel a meghirdetett alap- és mesteri szinten folyó programok között. Ebben az időszakban az Intézet folyamatosan részt vállalt a magyar nyelvű közigazgatási képzésben.

A tavalyi év óta Kolozsváron is hirdet felvételit a BBTE a magyar nyelvű közigazgatás alap- és mesterképzésre, az egyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozata mellett.
Az Intézet oktatási kínálatáról ide kattintva lehet tájékozódni.

(Forrás: transindex.ro)