Lezajlott az online megrendezett ETDK

A XXIII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) 2020. május 21–23. között került megrendezésre. A jelenlegi helyzetre való tekintettel a szervezők ezen a dátumon online közegben szervezték meg a konferenciát, amelyen 120 dolgozat került bemutatásra, 16 különböző szekcióban.
Az egyes szekciók díjazottjai pénzjutalomban részesülnek, emellett részt vehetnek Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Az ünnepélyes megnyitóra május 21-én, csütörtökön 19 órától került sor, élő közvetítéssel az ETDK Facebook-oldalán. Ennek keretén belül köszöntő beszédet mondott dr. Soós Anna, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettese, Hatos Attila, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke és Both Orsolya, a konferencia főszervezője.
Dr. Gábor Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a BBTE Bölcsészettudományi Karának oktatója Dialektika és retorika a kora újkori magyar nyelvű hitvitairatokban címmel tartott előadást.

Pénteken, május 22-én kezdődtek az egyetemi hallgatók előadásai, amelyeket a Microsoft Teams felületen lehetett követni. Minden előadónak 10-15 perc állt rendelkezésére, hogy ismertesse kutatását, annak eredményeit, emellett válaszoljon a zsűri kérdéseire.
Az eredményhirdetés szombaton, 23-án 19 órától zajlott, szintén élő adásban.

További információk: etdk.kmdsz.ro.

Forrás: https://transindex.ro